30 apr '20

Update rond consultatie en onderzoeken

Geleidelijke heropstart niet-dringende medische activiteit

Beste patiënten,

in kader van de aanpassing van de overheidsmaatregelen, kunnen wij vanaf 4 mei onze consultaties terug geleidelijk aan opstarten. Dit geldt ook voor onderzoeken zoals EEG monitoring of opnames voor onderzoeken op het dagziekenhuis. De slaapkliniek herstart nog niet op 4 mei, hierover later meer.

Heeft u een afspraak in de week van 4 mei, dan werd u normaal gezien reeds opgebeld om dit bevestigen. Vanaf 11 mei zal het gekende sms systeem terug in gang treden (u krijgt een bevestiging van uw afspraak 1 tot 2 dagen vooraf).

Let wel dat het verloop van uw consultatie wat anders zal zijn dan normaal. Zo proberen we het aantal patiënten in de wachtzaal te beperken en worden mogelijks alternatieve wachtruimtes gebruikt. De secretariaatsmedewerkers zullen u de juiste locatie toewijzen, aanmelden doet u zoals steeds aan onze balie, route B032.

Vanuit het ziekenhuis werden volgende maatregelen genomen:

  • de inkomsthal is aangepast, waardoor er een zo goed mogelijke flow gebeurt van de patiënt naar de inschrijving en de consultaties.
  • een mondmasker is verplicht, kan u zelf geen voorzien, wordt een wegwerpmasker aangeboden.
  • u komt het liefst zo veel mogelijk alleen naar de raadpleging. Uitzonderingen gelden enkel voor patiënten met bv geheugenproblemen of mentale beperkingen, kinderen.
  • probeer zo veel mogelijk op het voorziene uur te komen, zonder al te lang op voorhand in de wachtzaal te zijn. De artsen doen hun best de agenda te respecteren.

We hopen dat dit op een vlotte manier mag verlopen, en dat we u op deze manier terug kunnen helpen.

Weet dat de flow van patiënten verdacht op COVID19 volledig gescheiden verloopt van de andere patiënten, en dat er maximaal wordt ingezet op uw en onze veiligheid. Voelt u zich ziek de dag van uw raadpleging, vragen we u deze uit te stellen. 

Met dank voor uw medewerking en tot binnenkort, 

de dienst neurologie


Terug naar overzicht