12 feb '18

Internationale epilepsiedag

12 februari is internationale epilepsie dag, een initiatief van het IBE (International Bureau fo Epilepsy) en de ILAE (International League Against Epilepsy).

ongeveer 65 millioen mensen wereldwijd heeft te kampen met epilepsie, een aandoening met veel gezichten. In België heeft ongeveer 5 mensen op 1000 epilepsie en de aandoening kan ontstaan op zeer jonge leeftijd, maar ook op hoge leeftijd.

De meeste patiënten kunnen goed geholpen worden met 1 of meerdere anti-epileptische geneesmiddelen, maar tot 30 % van de patiënten heeft een refractaire vorm, waarbij klassieke behandelingen niet volstaan.

Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor deze veel voorkomende aandoening, die een belangrijke impact kan hebben op het leven van de patiënt en zijn naasten.

Campi is de mascotte van de internationale epilepsiedag. Campi is niet toevallig een zeepaardje, de hippocampus, Latijn voor zeepaardje, is een belangrijke structuur in de hersenen, die bij enkele van de meest frequente vormen van epilepsie een rol speelt.

Bekijk hieronder de filmpjes van Campi, een manier om de aandoening ook voor kinderen en hun omgeving, bevattelijker te maken. Je kan de ondertiteling in het Nederlands zetten. 

http://www.epilepsieliga.be/international-epilepsy-day-0


Terug naar overzicht